Tort de ciocolata cu frisca

de aziz in Torturi, 1 Noi 2010 | 7415 vizualizari

 

Acum citeva zile a fost ziua sotului meu ,iar baietiii nostri s-au gindit la o petrecere surpriza si daca e surpriza, cum putea fi altfel decit cu ciocolata si frisca...zic eu:))

 

INGREDIENTE

  • 2oogr margarina
  • 200gr ciocolata amara
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare ness quick
  • 5 oua(mari 6 daca sint mici)
  • 1 pahar faina speciala pentru prajituri care creste singura (daca nu gasiti se pune un pahar de faina si un plic praf de copt)
  • Crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 gr smintina pentru frisca
  • 1/2pahar lapte fiert si racit
  • Pentru ornat:
  • 400gr smintina pentru frisca
  • 1plic crema de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

margarina taiata cubulete si ciocolata amara se pun pe aragaz la foc mic pina se topesc. se pune paharul de zahar si se amesteca pina se topeste. adaugam cele 2 pahare de nessquick amestecam si luam oala de pe aragaz. adaugam in compozitia calda, ouale pe rind cite unul ,nu adaugam urmatorul ou pina primul nu s-a incorporat bine in amestec. se adauga paharul de faina si se omogenizeaza. turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara cu lungimea de 30 cm si latimea 20cm  sau de ce nu intr-o tava rotunda cu peretii detasabili,ungem tava cu margarina inainte sau punem hirtie speciala pentru copt

se  preincalzeste cuptorul la temperatura de 170 grade si se coace timp de 30 minute. facem testul cu scobitoarea. cind s-a terminat de copt se lasa la racit si se taie in doua obtinindu-se 2 blaturi

Crema:

crema de vanilie, smintina pentru frisca si jumatatea de pahar rece cu lapte se mixeaza pina obtinem crema,pe care o punem intre cele doua blaturi

Ornam:

smintina pentru frisca si crema de vanilie se mixeaza impreuna;punem crema obtinuta intr-un cornet special pentru ornat si formam pe blatul de sus bezele  peste care ningem ciocolata rasa sau putina cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone